HER ER SVAR PÅ NOEN

Spørsmål vi ofte får

Alle turene våre starter fra Reine Paddling / Catogården. 

Det holder å møte opp 5 minutter før turen er planlagt å begynne. Gi deg selv ekstra tid hvis du trenger å parkere, selv om det på de fleste dager ikke er vanskelig å finne en plass.

Vi holder til rett ved den offisielle parkeringsplassen nede i Reien sentrum. Vi er det første huset dere møter på. Det er betalt parkering, alt etter hvor lenge man står.

  • Vannflaske
  • Fottøy som tåler litt vann
  • Kle deg etter været – ha på et ekstra lag for å holde deg varm dersom det er kjølig. Det er ofte kjøligere på vannet enn på land, så det kan være lurt å ha en ekstra lett jakke med, selv på varme sommerkvelder. Ull eller sportsundertøy som holder deg varm selv om du skulle bli svett, er det beste.
  • Solbeskyttelse.
  • Alt annet du kunne tenke deg å ha med (kamera, litt snacks, hansker, etc). OBS: Husk å ta med egen tørrbag til beskyttelse av det elektroniske utstyret ditt.

Naturguiden vil velge en rute som passer best for den unike turen, basert på gruppen og værforholdene. Selv om vi aldri drar ut i sterkere vind når vi padler, vil padleguiden dra til de områdene der strømforholdene og temperaturene er best. Hver tur er litt forskjellig, og det er flere vakre steder og fotoplasser rundt Reine: Den vakre Reinefjorden, Bunesfjorden, Kirkefjorden, Vårfjorden og områdene på utsiden mot Hamnøy eller Djupfjorden. Vakre fjorder, fjell, øyer med maneter og fiskestimer, pluss tang og synet av dyreliv og kystnatur!

 

Padletempoet avhenger av gruppen, men vi tar oss god tid. Vi har nesten alltid god tid til å komme dit vi skal, så det er ingen grunn til å skynde seg. Vi holder fremdrift på padlingen, men vi lar aldri noen være igjen.

Vi foretrekker å dra ut med små grupper, derfor er vi vanligvis mellom 3-8 deltagere på en tur.

Absolutt. Bare gi oss beskjed på forhånd og ha båten din klar før turen starter. Ta kontakt med oss på forhånd så setter vi deg opp på turen. Husk at kajakken må være passelig for havpadling.

 

Vi forstår at planene dine kan endres, og at du kan trenge å kansellere reservasjonen. Så lenge du gir oss en dags forhåndsvarsel, kan vi på ordinære turer tilby full refusjon på alle beløp du har betalt.

 

Vi avbryter vanligvis ikke turer på grunn av overskyet himmel eller spredte byger (havene er ofte spesielt rolige og behagelige under lett regn), men vi avbryter turer dersom det regner jevnt, og spesielt i sterk vind og uvær. Hvis du har reservert en tur, vil vi ringe deg hvis vi avbestiller turen på grunn av været, og vi vil gi deg et valg om enten å bli med på neste mulige tur, eller få full refusjon.

Vi bruker vanligvis tandem (to-personers) kajakker på turene våre. Vi opplever at tandems er best for folk flest fordi de er mer stabile og romslige. De modellene vi benytter er nye og komfortable, som sklir lett gjennom vannet. Med to personer i en kajakk er det mulig å gi hverandre pauser. Hvis du blir med på en tur på egenhånd, får du enten en solo-kajakk eller deler båt med en annen person i turgruppen.

 

Du trenger ikke ha noen tidligere padleerfaring for å dra på tur med oss. Det er viktig at du er i normal form, men vi tar hyppige pauser. Det vil være tid til å hvile armene hvis de noen gang blir trette, hvor man også får tid til å ta bilder eller en drikkepause.

 

Vi liker å si at vi normalt ikke har noen aldersgrense. Vi har livvester som passer barn.  Det er viktig for oss at barnet føler seg trygg på vannet, og at det sitter i samme båt som en voksen. 

Fant du ikke svaret på spørsmålet ditt? Ring oss gjerne, eller send oss ​​en melding.